Mozartkulor





Varför Mozartkulor?

När det var skolavslutning fick jag Mozartkulor av ett barn i klassen.
Hon hade gjort dem själv och lagt dem i en burk och skrivit med sin gulliga
7-årsstil att det var till mig från henne.
De var jättegoda och jag har nog aldrig ätit sådana förrut,
i varje fall inte  vad jag kommer ihåg.

Jag har tagit en till kaffet lite då och då och de har räckt länge.

Nu klockan 23.00 på onsdagskvällen kom dottern och kusinen
och frågade om de fick göra Mozartkulor och det var självklart, det är ju lov!

De kom nyss och bjöd på de goda kulorna.
Mycket goda!
Rekommenderas verkligen!


Här är receptet!



Mozartkulor - Marsipankulor




Mjuk nougat (Odense Nougat)

Mandelmassa

Mörk choklad



Dela nougaten i små fyrkantiga bitar (1,5 * 1,5 cm)
och rulla dem till kulor.

Dela mandelmassan i bitar och kavla ut dessa
så att det är möjligt att "slå in nougatbitarna i ett paket".

Smält den mörka chokladen. 

Doppa därefter bullarna i chokladen
och låt stelna på en bricka klädd med bakplåtspapper.

Förvaras svalt.


OBS!
Du kan variera utseendet genom att
prova med annan choklad utanpå, t.ex. vit choklad, apelsinchoklad m.m.








Lycka till!

Bilder från tjejernas Mozartkulor i Gimoköket kommer på nästa inlägg!





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0