Familjebygget

Familjebygget bygger på att man ska förstå att vardagen oftast innehåller mycket praktiskt arbete med att laga mat, städa, sköta om barnen/ungdomarna med det som de behöver hjälp med etc. Sen ska vi ju till arbetet, vilket tar en stor tid av vår vardag. Att få egen tid och partid tillsammans är också jätteviktigt men den tiden är mycket begränsad, men man får försöka leta. För att få ett förhållande att hålla i sig är det jätteviktigt att man gör något tillsammans ibland OBS!Det behöver INTE kosta något.
En sak som är viktig att tänka på är att VAR SAK HAR SIN TID. Har man bestämt sig för att skaffa familj kan man inte ha lika mycket egentid/partid som när man var själv, men du får ju något annat som är helt fantastiskt - Barn och följa deras utveckling.

En sak som vi också bör bli bättre på är att inte tro att alla andra har det så rosenrött och lever ett liv i rosa skimmer med vinglaset i handen och sin älskling på andra sidan bordet varje lördagskväll för att skåla med varandra och säga kärleksförklaringar till varandra. Så är det i varje fall inte hemma hos oss, men säkert hos alla andra...hoppsan nu åkte jag dit själv....Lätt i facebooktider! Vi borde nog bli bättre på att prata med nära vänner om hur vi har det för att förstå att det inte bara är vi som kämpar på i den grå vardagen.

Att jag fick dessa tankar på morgonen var för att jag såg ett inslag på tv från inspelat Efter tio, där psykoterapeuten Madeleine Cocozza har skrivit en bok som heter "Familjebygget".
Madeleine Cocozza tyckte: Familjebygget är ju bara till en liten del romantiskt. Ibland är det ju romantiskt och ska så vara, men det är inte i huvudsak romantik det handlar om för att hålla ihop en familj, utan förmågan att bygga och förstå hur familjen är ihopsatt för att kunna bevara den över tid. Intressanta tankar när hälften av Sveriges äktenskap slutar i skilsmässa.
Min "gubbe" och jag fortsätter ett tag till efter 26 år tillsammans och 19 års äktenskap, fastän vi tittar på olika TV-kanaler i olika rum.

Trevlig helg!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0