Härskarfasoner

Härskarfasoner ska man inte ta personligt, men det är inte alltid så lätt att tänka så om man råkar komma i den situationen. Men det är klart mest synd om den som vill härska över någon, för det tror jag beror på dåligt självförtroende , för varför ska man annars behöva använda detta mot någon. Men det kan kanske också bero på att personen i fråga ser ner på folk och tror att han/hon är mer värd än den andra. Tur att dessa personer inte är så många, i varje fall inte i min omgivning.

Har du sett Herr Kantarell?

Idag blev det kantarellmackor till kvällsgott. Kantareller i massor på mackorna och bara "flossa". I år är det ju så mycket av dem i skogen så det är bara att passa på och njuta av tystnaden och fylla korgen. Visst kommer tanken ibland när jag sitter och plockar svamp - undrar om det finns becquerel i dessa svampar efter kärnkraftolyckan 1986 i Tjernobyl.

Smulis - Grekiska sköldpaddan

Nu har det blivit fart på sköldpaddan igen efter att han haft en infektion och ätit medicin i ett par veckor. Idag gick han runt på altanen och letade sol där han njöt av värmen. Månaden innan låg ha helst kvar på samma plats där man lade honom. Vår Grekiska sköldpadda är en mycket social varelse som tycker om när det händer nya saker i hemmet. Om allt är som vanligt bryr han sig inte speciellt, då har han sina rutiner. Men om man lägger något nytt på golvet t ex en väska,ny matta etc så går han dit direkt och luktar, klättrar och kryper in i det om han kan. Om vi har främmande som hälsar på så går han fram och vill lukta och buffa, ungefär som ett sätt att säga hej. Han är av årgång 1996 och vi har haft honom i 10 år. Många tror att det inte är något sällskap med en sköldpadda men det är det första jag tittar efter när jag kommer hem om dagarna och han tittar tillbaka och säger ett tyst hej.

Framförhållning





Det gäller att tänka framåt och vad jag vill med min skönhet, idag och i framtiden!

Nyhetsfreak

Nu är det åter en helt vanlig morgon i mitt liv. Den börjar med att jag kokar mitt kaffe och breder min fullkornsmacka och vrider på tv:n för att bli uppdaterad i nyhetsvärlden. Jag är ett nyhetsfreak och känner mig lite off om jag inte har fått reda på vad som hänt i världen, Sverige, Uppland, Östhammars kommun och Gimo. 

  
*Nyheterna
Livsmedelsverket skriver om amningsrekommendationerna till bvc. Enligt de nya rekommendationerna kan föräldrar ge sina barn ett kryddmått mat redan från fyra månaders ålder.
Var fjärde ungdom jobbar utan något skrivet avtal från arbetsgivaren.
Sedan ROT-avdraget infördes har hantverkarnas räkning till sina kunder ökat rejält.
Annie Lööf, Anna-Karin Hatt och Lena Ek bli de nya ministrarna i Centerpartiet.
De barn som vanvårdades i fosterhem och barnhem från 1920-1980 får 250.000 i ersättning.


Utanför fönstret skiner solen och löven är vackert gulgröna och en ny dag har börjat. Idag är det studiedag och jag ska till Bruksgymnasiet i Gimo med alla kommunens lärare och få en uppdatering i PODB - kommunens databas där vi dokumenterar varje elevs utveckling i alla skolämnen. Alltid spännande!



Störande

Har suttit och skrivit ett långt inlägg i bloggen och när jag klickar på förhandsgranska så ser jag ingen text och då klickar jag istället på spara och publicera men allt är borta. Suck....Nybörjare! Nu blir det i varje all inget mer idag, eller natt är det ju förresten. Jag får skriva om det en annan dag!

Flexibilitet



Undrar om alla familjemedlemmar har lika flexibelt databord?


Handledare

I morgon bär det av till Uppsala och Blåsenhuset på förmiddagen. Detta för att jag är handledare till en lärarstudent som är med mig och klassen i åtta veckor för att lära sig mer om detta spännande, roliga yrke. Jag får en föreläsning och lärarstudenten får ta hand om klassen själv. Först får vi handledare en didaktikföreläsning, sedan vidare om uppdraget som lokal lärarutbildare, bedömning och krav på den nya läraren.

Dax för bloggtime

Kan man tänka sig att jag satt vid köksbordet idag och fick en känsla av att det skulle vara intressant och kul att börja blogga om alla olika tankar som dyker upp i huvudet om dagarna. Känns som att det är en ny tid som kommer i min tillvaro nu när ungarna har vuxit upp och nya spännande utmaningar kommer och något ska man ju göra.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0